کفپوش رزینی در واقع مخلوطی از مواد سخت کننده، رزین و مواد رنگی می باشد. ترکیب این مواد و استفاده از آنها در سطح کف، یک پوشش محکم و مقاوم با طول عمر بالا ایجاد می کند. استقامت کفپوش رزینی به گونه ای است که رفت و آمدهای مکرر، حمل ماشین آلات صنعتی و …، خدشه ای به آن وارد نمی کند؛ همچنین تمیز کردن این کفپوش به راحتی انجام شده و ظاهری زیبا به فضاهای صنعتی، کارگاهی و … می دهد. این کفپوش در فضای بزرگی از مکان های صنعتی و تجاری قابل استفاده بوده و به دلیل ایجاد سطحی صاف، یکدست و زیبا، مورد پسند افراد زیادی قرار گرفته است. با ما همراه باشید تا با نکات لازم جهت خرید و اجرای این کفپوش آشنا شوید.
انواع کفپوش رزینی
کفپوش های رزینی در سه نوع زیر تولید می شوند:
- کفپوش رزینی PMMA
- کفپوش پلی اورتان PU
- کفپوش رزینی اپوکسی
به طور کلی کفپوش های رزینی، محیطی بهداشتی و امن نسبت به فضاهای معمولی ایجاد می کنند. تمامی مدل های این کفپوش، دارای ویژگی هایی از جمله: قابلیت شستشو، زیبایی محیطی، خاصیت ضد لک و مقاومت در برابر ساییدگی هستند؛ با این حال، نوع کاربرد هر یک از آنها باعث شده تا تفاوت های قابل توجهی با یکدیگر داشته باشند. در ادامه به توضیه هر یک از مدل های کفپوش رزینی می پردازیم.
- کفپوش PMMA
اصطلاح PMMA مخفف پلی متیل متاکریلات بوده و یک رزین مصنوعی به شمار می آید. اجرای این کفپوش با قابلیت تنظیم امکان پذیر می باشد؛ به طوری که می توان در مکان های صنعتی، آن را به صورت ضد لغزش، شیمیایی و الکتریکی تنظیم نمود. یکی از مهمترین ویژگی های کفپوش PMMA، اجرا و خشک شدن سریع آن می باشد. به این ترتیب عدم فعالیت کاخانجات یا مراکز صنعتی، با نصب کفپوش PMMA بسیار کوتاه شده و همین موضوع باعث درخواست بالا برای اجرای آن خواهد شد. همچنین بین لایه ای از این کفپوش، پیوند شیمایی ایجاد شده که باعث می شود بر خلاف سایر مدل ها، قابل تعمیر باشد؛ در این صورت نیاز به پرداخت هزینه سنگین برای تعویض آن وجود نخواهد داشت.
این کفپوش مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد؛ به همین دلیل مراکز صنعتی که نیاز به استفاده از اجاق دارند، این کفپوش را انتخاب می نمایند. کفپوش پلی اورتان دیرتر از PMMA سخت می شود؛ به همین دلیل احتمال بیشتری برای خرابی آن در زمان نصب وجود داشته و عدم فعالیت مراکز صنعتی، افزایش خواهد یافت.
این کفپوش یکی از پرطرفدارترین مدل های کفپوش رزینی است که استقامت زیادی برای سطح کف ایجاد می کند. معمولا از کفپوش اپوکسی برای منزل، کارگاه های صنعتی، کارخانجات و … استفاده می نمایند. با توجه به اینکه اپوکسی از دوام و طول عمر بالایی برخوردار است، برای مکانهای پر رفت و آمد از جمله مراکز صنعتی بسیار کارآمد می باشد. از دیگر مزایای اپوکسی می توان به نگهداری و شستشوی آسان و مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد. با این حال، نحوه اجرای کفپوش اپوکسی از اهمیت بالایی برخوردار بوده و تاثیر مهمی در کیفیت و دوام آن خواهد داشت.
مزایا و معایب کفپوش رزینی چیست؟
اطلاع از مزایا و معایب کفپوش رزینی به شما کمک می کند تا با توجه به مکان مورد استفاده، بهترین گزینه را برای ساخت سطحی مقاوم و هموار انتخاب کنید. از مزایا و معایب کفپوش های رزینی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا
- قیمت مناسب
رزین یکی از مشتقات پلاستیک بوده و با قیمتی نسبتا پایین به فروش می رسد. تولید و اجرای آسان کفپوش های رزینی، علاوه بر قیمت مناسب آن باعث شده تا این کفپوش گزینه مناسبی برای مکان های متعدد به شمار آید. با این حال، استفاده از درزگیر و لایه های محافظتی هزینه بیشتری ایجاد خواهد کرد.
- میزان کارکرد
کفپوش های رزینی از دوام زیادی برخوردار بوده و به همین دلیل، مورد توجه اکثر خریداران قرار می گیرند. همچنین استفاده از درزگیر و لایه های محافظتی، نقش مهمی در افزایش طول عمر این کفپوش ها خواهد داشت. رزین کفپوش اپوکسی یکی از روکش هایی است که کارایی بالایی داشته و در صورت مراقبت، تا 10 سال قابل استفاده خواهد بود.
- مقاومت در برابر فشار
به طور کلی کفپوش های رزینی توانایی تحمل فشار بیشتری نسبت به بتن دارند؛ به همین دلیل نسبت به کاشی، وینیل و …، فشار بیشتری را تحمل کرده و آسیب کمتری خواهند دید. ماده رزین پس از سفت شدن، مقاومت بالایی به دست می آورد؛ به طوری که حمل دستگاه های سنگین و رفت و آمدهای پی در پی، موجب خرابی یا آسیب دیدن آن نخواهند شد. به همین دلیل کفپوش اپوکسی پارکینگ، صنعتی و … برای گاراژها، کارگاه های تولیدی و مکان های پر تردد مورد استفاده قرار می گیرند.
- مقاوم در برابر نفوذ آب
درزگیرهای کفپوش رزینی از ورود رطوبت و آب به درون این روکش جلوگیری می نمایند؛ به همین دلیل علاوه بر کفپوش اپوکسی صنعتی، روکش های رزینی به عنوان بهترین کف سازی برای مراکز بهداشتی و درمانی به شمار می آیند. همچنین شستشو و تمیز کردن این کفپوش ها به سادگی انجام شده و شما شاهد نفوذ آلودگی به درون آن نخواهید بود.
معایب
- امکان لغزندگی
از معایب اجرای این کفپوش می توان به امکان لغزندگی هنگام مرطوب شدن آن اشاره کرد. در این صورت، برای جلوگیری از لغزش افراد و دستگاه ها، می توان یک لایه مقاوم روی آن نصب نمود.
- ترک خوردگی
در صورت اجرای نادرست، امکان ترک خوردگی کفپوش و ایجاد سطحی ناهموار و نفوذ ناپذیر به وجود خواهد آمد. از این رو برای پیشگیری از نفوذ مواد شیمیایی، آسیب دیدن لایه های پایینی و کاهش کیفیت کفپوش، باید اجرای آن را به افرادی ماهر و مجرب بسپارید.
خرید کفپوش رزینی با کیفیت از فارکو هلدینگ
مجموعه فارکو یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع کفپوش رزینی بوده که اجرای آنها را به کمک کادر مجرب و ماهر خود انجام می دهد. شما می توانید انواع کفپوش رزینی از جمله اپوکسی، پلی اورتان و پلی اوره را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت از فارکو هلدینگ خریداری نمایید. این مجموعه برای تولید محصولات خود، از متریال درجه یک و مقاوم استفاده کرده و تمامی استانداردهای لازم را در تولید و اجرا رعایت می نماید. شما با مراجعه به فارکو هلدینگ و دریافت راهنمایی از مشاوران این مجموعه، می توانید مناسب ترین کفپوش رزینی را در منزل یا محل کار خود اجرا نمایید.
سخن آخر
کفپوش رزینی یکی از بهترین روش های زیباسازی برای سطح کارگاه، کارخانه و مراکز صنعتی و تجاری می باشد. اجرای دقیق و ماهرانه این کفپوش، می تواند سطحی صاف، یکدست و مقاوم در برابر انواع فشارهای بیرونی ایجاد نمیاد. نکته مهم، خرید کفپوشی باکیفیت، بادوام و مناسب با بستر اجرایی خواهد بود.