نقاط ضعف ایزوگام به عنوان یکی از متدوال‌ترین انواع پوشش‌های عایق باعث شده تا نسل جدیدی از عایق‌ها روی کار بیایند. عایق رطوبتی نانو یکی از متداول‌ترین انواع عایق‌های رطوبتی است که تا به امروز شاهد آن بوده‌ایم و به دلیل ویژگی‌های مطرح و خصوصیات فوق العاده‌ای که دارد، می‌تواند نیازهای مردم را برطرف کند. تا به امروز بسیار در مورد مزایای عایق رطوبتی نانو و عملکرد آن در ساختمان‌های مختلف شنیده‌ایم؛ اما معمولا تولید کنندگان این محصولی صحبتی از معایب آن نمی‌کنند. معایب عایق رطوبتی نانو اگرچه زیاد و مشهود نیستند، اما همچنان بررسی آن‌ها خالی از لطف نیست. برای آشنایی و درک دقیق‌تر معایب عایق رطوبتی نانو، همراه ما باشید.

آشنایی با عایق رطوبتی نانو

قبل از توضیح معایب عایق رطوبتی نانو لازم است که در مورد ماهیت این محصول بیشتر بدانیم. این نوع عایق با پیشرفت تکنولوژی روی کار آمد که ترکیبی از مواد پلیمری است. این نوع عایق به روش سرد و بدون نیاز به حرارت در ساختمان‌های مختلف قابل اجرا است. کاربردهای عایق نانو رطوبتی بسیار متنوع می‌باشد؛ اما متداول‌ترین کاربرد آن پوشش دادن پشت بام و استخر است.

عایق رطوبتی نانو دارای طول عمر بسیار زیادی نسبت به سایر عایق‌های موجود در صنعت ساختمان سازی است و اجرای آن با سرعت بیشتری قابل انجام است. زمان خشک شدن این نوع عایق رطوبتی به علت حلال در آب بودن آن بسیار کوتاه‌تر از سایر عایق‌ها بوده و همین موضوع اجرای آن را ساده‌تر و سریع‌تر می‌کند.

 

معایب عایق رطوبتی نانو

عایق رطوبتی نانو با وجود مزایای متنوعی که به همراه دارد، دارای نقاط ضعف مختلفی نیز هست. اگرچه مزایای این نوع عایق نسبت به معایب آن بسیار بیشتر هستند و همین موضوع اجرای این نوع عایق را متداول‌تر می‌کند؛ اما باید قبل از انتخاب این نوع عایق، به نقاط ضعف آن نیز توجه داشت که در ادامه به مهم‌ترین آن اشاره می‌کنیم.

معایب عایق رطوبتی نانو

  • هزینه اجرای بالا

با وجود برتری‌های متعدد عایق رطوبتی نانو نسبت به عایق ایزوگام، این نوع عایق دارای هزینه اجرای بالاتری نسبت به سایر عایق‌های ساختمانی است. از این رو در یک حجم مشخص ساختمان باید هزینه بیشتری را جهت اجرای عایق رطوبتی نانو صرف کرد و این ویژگی می‌تواند برای افرادی که در ابتدا به قیمت اهمیت می‌دهند، سپس به سایر المان‌ها عیب بسیار بزرگی باشد.

  • امکان عدم تطابق با پوشش مورد نظر

با وجود اینکه عایق رطوبتی نانو پوشش دهی بسیار خوب و چسبندگی عالی دارد، اما عدم تطابق با پوشش مورد نظر می‌تواند یکی از معایب آن باشد. در واقع ممکن است این نوع عایق روی سطوح بسیار زبر عملکرد خوبی از خود نشان ندهد و به چسبندگی ایده آل نرسد. از این رو قبل از اجرای این نوع عایق باید مشخص کرد که عایق متناسب با سطح مورد نظر ما هست یا خیر؟

  • نیاز به دقت اجرایی بالا

یکی دیگر از مهم‌ترین معایب عایق رطوبتی نانو که البته نمی‌توان آن را به عنوان یک عیب به شمار آورد، نیاز به دقت اجرایی بالا است. در برخی از مواقع افراد به دلیل نداشتن تجربه کافی، قادر به اجرای عایق رطوبتی نانو به صورت یکنواخت در سطح مورد نظر ما نیستند. به همین خاطر ممکن است در یک جا تراکم این نوع عایق زیاد باشد و در جای دیگر تراکم کاهش پیدا کند. در واقع بدست آوردن یک سطح یکنواخت در محل مورد نظر با این نوع عایق نسبتا سخت است، ولی اگر افراد در این زمینه متخصص باشند می‌توانند این کار را به درستی انجام دهند.

  • اجرای سخت آن در نقاط کور

یکی از معایب عایق رطوبتی نانو که باعث شده اجرای آن در برخی از مناطق کمی دشوار شود، عدم امکان اجرای آن در نقاط کور است. در واقع این نوع عایق نمی‌تواند در گوشه زمین و مناطقی که دسترسی به آن‌ها با قلمو و غلطک امکان پذیر نیست، مورد استفاده قرار گیرد. با این حال این محدودیت نه تنها برای عایق رطوبتی نانو، بلکه بسیاری از عایق‌های رطوبتی دیگر نیز وجود دارد.

تاثیر خطاهای اجرایی در مطرح شدن معایب عایق رطوبتی نانو

یکی از دلایلی که باعث شده معایب عایق رطوبتی نانو بیشتر مطرح شوند، تاثیر خطاهای اجرایی است. متاسفانه برخی از افرادی که در زمینه اجرای این نوع عایق فعالیت می‌کنند، هیچ تخصص و تجربه‌ای در این مورد ندارند و همین موضوع باعث شده تا در هنگام اجرا شاهد خطاهایی باشیم که قابل جبران نیستند. در نهایت نیز این مشکلات پای معایب عایق رطوبتی نانو گذاشته می‌شوند. در حالی که اگر فرد مجری به صورت دقیق‌تر این محصول را به اجرا در می‌آورد، احتمال بروز چنین مشکلاتی به حداقل می‌رسید.

آماده سازی سطح قبل از اجرای عایق رطوبتی نانو یکی از مهم‌ترین موارد است که بسیاری از افراد به دلیل سپری کردن زمان کم از انجام این کار خودداری می‌کنند. در نهایت نتیجه کار ایجاد یک پوشش غیر یکنواخت و نامناسب است که می‌تواند ظاهر عایق رطوبتی را تحت تاثیر خود قرار دهد. علاوه بر این بسیار دیده شده است که افراد قبل از تمام شدن زمان خشک شدن کامل عایق رطوبتی، آن را مورد استفاده قرار می‌دهند. این موضوع باعث آسیب جدی به ساختار عایق رطوبتی شده و عملکرد آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

تاثیر خطاهای اجرایی در مطرح شدن معایب عایق رطوبتی نانو

عایق رطوبتی نانو استفاده کنیم یا نکنیم؟

با بررسی معایب عایق رطوبتی نانو می‌توان به یک جمع بندی رسید که استفاده از این نوع عایق در صورت اجرای صحیح بلامانع بوده و حتی مزایای متنوعی را نیز به همراه خواهد داشت. عایق رطوبتی نانو دارای استحکام بسیار بالایی است و می‌تواند عمر مفید بیشتری نسبت به سایر عایق‌های رطوبتی پشت بام متداول داشته باشد. علاوه بر این، این نوع عایق به دلیل داشتن استحکام بالا و عدم آلودگی محیط زیست، می‌تواند به عنوان یک انتخاب عالی برای عایق کاری‌های نسل جدید باشد.

مشاوره انتخاب عایق رطوبتی نانو با فارکوهلدینگ

تخصص اولین قدم برای انتخاب یک پوشش مناسب و عایق رطوبتی است که باید به آن توجه بسیار زیادی داشته باشید. کارشناسان ما در فارکوهلدینگ با تسلط بر روی انواع پوشش‌های عایق، به شما امکان انتخاب بهترین این پوشش‌ها را با توجه به نیازهای مورد نظر شما می‌دهند. با وجود معایب عایق رطوبتی نانو، همچنان این نوع عایق انتخاب خوبی برای محیط‌های مختلف است؛ اما اگر برای انتخاب آن تردید دارید، می‌توانید از مجموعه فارکوهلدینگ به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده کفپوش اپوکسی و پوشش‌های محافظتی کمک بگیرید.

پست های مرتبط